Konsten att ta hand om kropp och själ

Shiatsu är en ung gren på ett gammalt träd. Med det menas att det är en ny behandlingsmetod men med tusenåriga rötter i kinesisk läkekonst. 

Shiatsu är en unik japansk massage som fokuserar på kroppens akupunkturpunkter och behandlingen stärker kroppens natur­liga förmåga att läka och balansera sig själv. Behandlingen stimulerar ditt inre. ”Shiatsu” är japanska och betyder ungefär ”fingertryck”. Med hjälp av beröringens kraft kan Shiatsu­terapeuten lindra värk och smärta samt skapa en harmonisk känsla.

Shiatsu – en japansk kroppsterapi
Boken “Shiatsu – en japansk kroppsterapi” finns till försäljning nu. Adapt Media har stått för trycket.

I Klippans kommun bor det två Shiatsu­terapeuter som tillsammans skrivit en bok ”Shiatsu – en japansk kroppsterapi” som de säljer till den som är intresserad. Huvudförfattaren Carina Andersson är en av få i Sverige som utbildar Shiatsu­terapeuter och en ambassadör för österländsk komplementär medicin. Anna Andresen har utbildat sig hos Carina och fortsatt som assistent och Shiatsuterapeut. Tillsammans har de skrivit boken som förklarar vad Shiatsu är och hur behandlingen går till.

– Vi kompletterar varandra bra som terapeuter och Carina har länge funderat på att skriva en bok på svenska om Shiatsu då det främst finns böcker på engelska idag. Eftersom vi jobbar tätt ihop har jag bidragit med min kunskap från utformningen till den grafiska designen, berättar Anna.

För många är Shiatsu helt okänt på samma sätt som konsten att ta hand om både sin kropp och själ. Boken är lättläst, lättbegriplig och vackert illustrerad med foton och ger en inblick som väcker intresse för Shiatsu som behandlingsform.