Julklapp till näringslivet i Klippans kommun

Anders Lindberg, näringslivschef i Klippans kommun (Foto: HaloByHilde)

Det går bra för näringslivet i Klippans kommun – så bra att kommunen utmärker sig för att (återigen) ha den bästa tillväxten i hela Skåne 2020. 

Priset ”Bästa Tillväxt” tilldelas sedan 2007 den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. Priset delas ut årligen av kredit-upplysningsföretaget Syna, som granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse vinnarna. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som: nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. ”Bästa Tillväxt” premierar inte chanstagande eller att ha tur, utan priset premierar ett brett näringsliv som även klarar lågkonjunkturer bättre. Före-tagen och företagarna i Klippan är prisets vardagshjältar. Klippans kommun har gjort en stark resa från plats 25 i Skåne år 2010 till idel topp 3 placeringar de senaste fem åren där Klippans kommun för tredje gången placerar sig som nummer ett.

Anders Lindberg, näringslivschef i Klippans kommun, ser utmärkelsen som ett pris som framför allt kommunens företag ska ta åt sig äran av:
– I kommunen finns ett väl fungerande näringsliv, med många duktiga företagare, som lägger ner ett otroligt arbete på att utveckla sitt företagande. Vi från kommunens sida gör vårt bästa för att det ska vara enkelt att etablera sig, starta och driva företag i Klippan, annars är det helt och hållet företagarnas förtjänst att vi återigen är bäst i Skåne, säger han.

– Synas mätning utgår från faktiska resultat och visar hur näringslivet mår och de senaste årens fina placeringar i toppen säger en hel del om detta. Vi får dock inte glömma bort de företagare som kämpar för sin överlevnad, inte minst nu i pandemitider. Näringslivet i Klippans kommun består av många enmans- och fåmansbolag som har det svårt just nu. Å andra sidan har vi även de som det går väldigt bra för men spannet mellan ytterligheterna har ökat. Överlag funkar det över förväntan, om än med någon nedgång och det ser vi i detta resultat, avslutar Anders.

33 företag som utmärkt sig

I Klippans kommun finns 33 företag som utmärker sig genom att uppfylla samtliga tre kriterier i Synas granskning (nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst):

 • AB Stigs Auto-Shop
 • AM Logistic AB
 • Augustsson Fordonsvård AB
 • Bakhuset i Helsingborg AB
 • Bengtssons Maskin och Transport AB
 • Bil & Skadeservice Klippan AB
 • Bra Stängsel i Ljungbyhed AB
 • Butik Levin AB
 • Byggkomponenter i Klippan AB
 • Börjessons Lastbilar AB
 • CC Redovisningsbyrå AB
 • Chemical Equipment Scandinavia AB
 • Citymarkis Helsingborg AB
 • Dilum AB
 • Einar Dahl Byggnads AB
 • Emils Frakttjänst AB
 • EuroLink i Sverige AB
 • Fiva Städservice AB
 • Hyllstofta Stuteri AB
 • JOMA Skogsentreprenad AB
 • Klinga Gård Teknik AB
 • Klippan Dental AB
 • Klippans Hisservice AB
 • Magnus Maskin & Schakt AB
 • Nawrins Service AB
 • Nordic Sea Angling AB
 • PF System AB
 • ResTeamet Klippan AB
 • Samariten Ambulans AB
 • Stallkompaniet Bläsinge AB
 • Stidsvigs Taskas AB
 • Sydbeläggningar AB
 • ÖMT Åkeri AB