LT Lantmän ordnade flyttpresenten

Hela Söderåsens butik, LT Lantmän i Ljungbyhed, stod för priserna när Frida Hall Hansson ordnade flyttpresent till sin bror Adam.

Det som skulle blivit en kaffekokare blev istället så mycket mer eftersom Adam redan köpt sig en kaffekokare inför flytten hem­ifrån. Frida vann tävlingen hos LT Lantmän med följande bidrag:
”En flyttpresent till min bror
som snart flyger från far och mor
O`vad skulle inte passa då
med en kokare i sin egen vrå
Här kan jag välja bland mångt o mycke´
men en kaffekokare blir i hans kök ett smycke
så låt mig få komma å välja
så han gott kaffe på morgonen kan svälja”

Hjälpsam syster
Frida skrev vinnarbrevet för att hon ville hjälpa sin bror när han flyttar hemifrån och ska bo i sin första lägenhet.
– Det ska bli skönt att han flyttar hemifrån och Adam behöver hjälp att få färg och känsla i hemmet. Eftersom han precis hade köpt en kaffe-kokare fick jag välja andra saker till hemmet istället. Det är en av fördelarna med LT Lantmän att här finns allt du behöver. Jag har själv bott i Ljungbyhed tidigare och vet hur mycket bra saker det finns att köpa i butiken. Nu valde jag ugnsformar, ljusprydnad för värmeljus och grytvantar istället vilket är perfekt för honom, berättar Frida.

Lovord
Som tidigare Ljungbyhedsbo är Frida väl bekant med butiken och berättar att det var hennes mamma som tyckte att hon skulle skriva ett tävlingsbidrag.
– Jag ska erkänna att jag brukar bara kolla bilderna i Söderåsjournalen och se om det är någon jag känner på bild. Ibland läser jag någon artikel med. När jag såg att det var en tävling där man kunde vinna produkter till köket på LT Lantmän ville jag vinna för min brors skull. LT Lantmän är en bra butik som har det mesta och personalen är trevlig och hjälpsam. Du blir alltid väl bemött när ska kommer in och ska handla. När jag sedan vann blev jag rätt paff men glad, förklarar Frida.

Allt av det mesta
Hos LT Lantmän hittar du allt till hemmet, från inredning och hushållsartiklar till elartiklar eller renovering. Det finns Durotapeter och färg om du vill ändra innemiljön. Här finns allt till djur och trädgård men även arbetskläder. En perfekt julklappsbutik både för honom och henne helt enkelt.
– Att handla lokalt är ett miljösmart alternativ. Vi finns i bygden och försöker ge bra service och bemötande till alla kunder. Varför köra iväg och handla när vi finns på hemmaplan? Vi måste värna om vår hembygd och de butiker som upprätthåller en service. Här finns förutom allt att handla även postservice med paketutlämning men även Svenska spel och ATG. Här finns allt av det mesta, avslutar Mattias Åkesson.