Lyxig turnébuss

Dansbandet Donnez från Perstorp har landets häftigaste turné­buss.

En Mercedes Actros med nio sovplatser, dusch, toalett och mer detaljer än vad som går att räkna upp. I den främre delen av bussen finns åkdelen med ett komplett och fullt utrustat kök med ugn, kyl, frys och diskmaskin. Där finns också popout-vardagsrummet som gör bussen bredare när den är parkerad. Här finns soffor, uppfällbar tv och manöverpanelen för ljud, ljus, AC, värme och wifi .

Bussen är byggd på ett Mercedes Actros chassi med giga­spacehytt, 420 hästars Euro 6 motor och packutrymmet har en lift vilket sparar både utrymme och skonar ryggen från lyft. Påbyggnaden är gjord av EHC i Tyskland. Donnez reser cirka 8000 mil och ligger ute 200 nätter om året. Bussen är deras arbetsredskap och en plats att bo i.

Bussen är en stor investering som fått bandet att välja att amortera istället för att reparera.

Nu slipper de samtalsämnet nummer ett bland de svenska dansbanden. Det om vad som gått sönder på turnébussen och vad som ska repareras. Bussen lever också upp till högt ställda miljökrav. Nästa år firar Donnez 20 års jubileum. För den som vill se dem redan i år kommer de till Tyringe den 25 maj.