Öppet hus på Klippans Musikskola

Anders Björkqvist, rektor på Musikskolan i Klippan

Lördagen den 23 mars är det öppet hus på Klippans Musikskola.

Vad kommer man kunna göra hos er den 23 mars?
– På öppet hus kommer man kunna testa större delen av vårt utbud för att få en inblick i vilka möjligheter det finns att lära sig spela ett instrument eller sjunga, berättar Anders Björkqvist som är rektor på Musikskolan.

Hur många instrument kommer man kunna testa och vilka?
– Det finns möjlighet att testa 18 olika instrument samt sång. Instrumenten som finns är: trumpet, trombon, valthorn, baryton, tuba, tvärflöjt, blockflöjt, klarinett, saxofon, fiol, altfiol, cello, kontrabas, gitarr, elgitarr, elbas, slagverk, piano och sång.

Är det kö för att börja på Musikskolan.
– På en del instrument är det väntetid, det varierar lite från år till år. Just nu har vi bland annat kö till slagverk medan om man vill börja spela tuba så kan vi ordna en plats ganska omgående.

Vem får gå på Musikskolan?
– Alla som vill lära sig spela ett instrument eller sjunga. Dock ska man vara boende i Klippans kommun. På en del instrument har vi en lägsta ålder för att motoriken ska vara nog utvecklad för att man ska tillgodogöra sig undervisningen på ett bra sätt.

Får vuxna komma också?
– Japp, vi har ingen övre åldersgräns men vi tar in barn och unga i första hand.

Till sist, har du några tips till de som tänker komma öppet hus på Musikskolan?
– Var modig och öppen! Testa inte bara det du tror du vill spela utan testa så mycket som möjligt. Vem vet, du kanske överraskar dig själv!

När, var, hur?
Lördagen den 23 mars är det Öppet hus på Klippans Musikskola. Öppet mellan 10:00 och 12:00. Adressen är Storgatan 9, strax bredvid Konsthallen.