Lycka är välgörenhet

Undersökningar visar att lycka och pengar hör ihop. Att spendera pengar på andra bidrar nämligen till känslor av lycka, känslor som inte uppstår om vi spenderar pengar på oss själva.

Människor som ger till välgörenhet är lyckligare eftersom hjärnans belöningssystem aktiveras när vi donerar pengar till välgörenhet. Summan vi lägger verkar inte spela någon roll. Det viktiga är att pengar spenderas på andra och då kan även små gåvor förändra vår egen lyckonivå. Och det behöver inte handla om att ge bort pengar eller saker – du kan ge av din tid. Just 100 timmar skänkt tid sägs vara en magisk siffra, vilket innebär cirka två timmar i veckan under ett år.

”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något” är ett klokt citat att ta med sig. Unna dig känslan av lycka, så dela med dig och må bra!