Dags för vårmode

Helena från Gunns Mode har varit på Köpenhamn Fashion Week och rapporterar om vårens mode.

Nytt år betyder nya trender – och även att vi får ta farväl av en del gamla. Våren 2019 är alldeles strax här och butikshyllorna fylls på med plagg som rimmar med vårens trender.
– Bland de starkaste trenderna ser vi jordnära färger, ljus denim, pastell, gult och beige. Djurmönstrat fortsätter även i vår, gärna i kombination med gult eller rött. Den trendigaste färgen 2019 är gul. Blommigt och stormönstrat har varit aktuellt en längre tid är prickar och det som gäller nu är olika mönsterbilder, berättar Helena.

Denim är ett av säsongens hetaste material och allra trendigast är de sten- och syratvättade jeansplaggen. Vårens stora skotrend är stora chunky sneakers, gärna i olika färger och pasteller. Hårspännet är vårens stora hårtrend.