Lovsång till hösten

”Nu kom den första frosten.
Den stålgrå vikens låga strand
blev som en fallen lies rand
som färgats röd av rosten.
Nu stå de sövda träden
i höstens kalla, gula sken”

Verner von Heidenstam skrev om hösten, liksom mycket annat, under sina år som skald och författare. 1912 blev han invald i Svenska Akademien och 1916 fick han själv Nobelpriset i litteratur. Idag är hösten lika vacker som då men annars är inget sig likt.

Matmarknaden i Skäralid har lockat besökare hit och det vankas Mårten Gås och julbord inom kort. Söderåsområdet är verkligen en plats för mathantverk.

Klippan Car Show drog folk till Klippan centrum och en ny tradition har skapats. Eldsjälar är de som får saker att hända och som driver fram en positiv anda, oavsett om det gäller Klippan Car Show eller föreningsarbete.

Hösten är färgrik och sprider glädje omkring sig med ömsom varma dagar som regniga eller kalla morgnar. Vi tog fasta på detta och använde lycka som tema den här månaden. Hoppas du hittar många bra erbjudanden och intressant läsning i tidningen.

Trevlig höst!