Ny utställning i Klippans konsthall

Bodil Magnusson har bott i Helsingborg under sex år på 70-talet. Sedan 1998 har hon bott i sitt föräldrahem vid Seby gravfält på södra Öland där också har sin ateljé/glasstudio. Bodil är en glaskonstnär som arbetar i kombination med metall och sten. Verken är inspirerade av vårt kulturarv och impulser från andra kulturer. Det är HäxÄnglar ingjutna i glas, Ikaros från den grekiska mytologin och egyptiska figurer. Bodil är en autodidaktisk glaskonstnär.

Ingrid Andersson som ställer ut tavlor under samma utställning har lokal anknytning och är född och uppvuxen i Farstorp, Riseberga utanför Ljungbyhed, fast idag bor hon i Blekinge. Ingrids tavlor återkommer ofta till horisonten, mötet mellan himmel och hav eller land. Jobbar mycket med ytor och vad som finns bortom tavlan, vilket öppnar upp fantasin. Hennes verk är hellre avskalade än att det finns för mycket tillagt. Kvadraten längst upp i tavlorna symboliserar solen som sprider ljus och lyser upp. Bildspråket möjliggör egna tankar och upplevelser.

Bodil Magnusson, glas + Ingrid Andersson, måleri
Vernissage: lördag 13 oktober kl 11-13
Utställningsperiod: 13 oktober – 18 november 2018
Klippans Konsthall, Storgatan 9, Klippan. Alltid fri entré.