Ann-Kathrin vann kläder och hjälp av ”Personal shopper”

Monica Persson, Modehälsan i Perstorp, är van vid att hjälpa kunder att välja kläder, skor och accessoarer. Som Personal Shopper plockar Monica fram förslag på kläder i butiken utifrån vad som passar just dig.
Det är viktigt att prata med kunden och få en bild av vad hon brukar ha för kläder, vad hon vill ha och kan känna igen sig i. Färgerna är viktiga liksom figurformen. Dina kläder ska förstärka din utstrålning och personlighet, berättar Monica.

Glad vinnare
När Ann-Kathrin provar kläder som Monica väljer ut berättar hon om hur glad hon blev när hon vann.
– Jag blev överlycklig när jag fick samtalet om att jag vunnit, det är kul med kläder och det behövs alltid. Jag var tvungen att ringa både min man och vår dotter för att berätta att jag vunnit!

Ann-Kathrin gjorde precis som de flesta som får hem Söderåsjournalen, hon läste tidningen och la tidningen åt sidan med tävlingen uppvikt eftersom det var något hon fastnade för. En vecka senare tog hon fram tidningen igen och läste tävlingen flera gånger innan hon skrev ett brev:
”Jag tycker inte alltid att jag får till det när jag letar kläder i garderoben. Det ska ju passa ihop… Ibland när jag har köpt ett nytt plagg som jag gillar, kommer hem och så får jag inte ihop det så bra med min övriga garderob. Jag har mycket jordnära kläder/färger, typ brunt och grönt och det blir tråkigt i längden. Jag skulle verkligen behöva ”piffa” upp mig med experthjälp.”

Utprovningen
Monica låter Ann-Kathrin prova en massa olika kläder, både byxor och tröjor som passar hennes färg och form. Med scarfs och smycken förstärker Monica kläderna och stilen till Ann-Kathrins glädje. Trots att det var olika kläder och stilar som provades var det Ann-Kathrin hela tiden. Vårens mode i form av lättburna kläder provades och som passar i de flesta sammanhang.
– Skrynkliga byxor är modernt i vår, liksom mycket blommigt, förklarar Monica.

Att Ann-Kathrin hittat en ny favoritbutik stod klart.
– Här finns hur mycket fint som helst. Jag hade kunnat handla massor. Jag måste komma tillbaka och då tänker jag ta med min dotter, säger Ann-Kathrin glatt.

Mycket nöjd efteråt
Att det är stor skillnad på att välja kläder själv eller att få hjälp att välja märkte Ann-Kathrin rätt fort. När du får hjälp öppnar sig en helt ny värld och nya möjligheter när det gäller kläder, färger och kombinationer.
– Det känns jättebra. Tänk om man kunde fått den här hjälpen varje gång. Då hade garderoben sett annorlunda ut. När jag kommer hem ska jag gå igenom min garderob och se vad jag har. Monica har verkligen inspirerat mig, säger Ann-Kathrin.

Möjligheten att få vara ensam i butiken med Monica är något Ann-Kathrin rekommenderar andra.
– Tack vare Monica fick jag ihop kläder och accessoarer som passar ihop och lyfte min stil till en helt nivå. Monicas tips gör att det kommer bli lättare att köpa kläder som passar ihop, avslutar Ann-Kathrin.