Påsktradition i Ljungbyhed

För nittonde året i rad kommer påskkärringar, påskgubbar, påskharar, hönor och tuppar att hjälpa till med att skapa påskstämning i Ljungbyhed.

Blåkullekommittéen har jobbat ideellt i många år nu. Vad är ni för några?
– Vi är ett glatt gäng som gillar att det händer positiva saker för barn och vuxna. Vi är med och arrangerar både Blåkullekul och Spökfesten för att hålla liv i traditioner och sprida glädje. I arbetsgruppen jobbar vi väldigt bra ihop och har hjärtligt roligt på våra möten. Till hjälp och stöttning har vi Ljungbyheds Köpmanna- och Företagarförening samt Ljungbyheds framtid. Det är tack vare dem det går så smidigt som det gör, säger Blåkullekulmedlemmen Juni Edgren.
– Förresten är det någon som vill vara med och hjälpa till så har vi alltid behov av fler händer. Kjerstin på Olanderssons Blommor har mer information, tillägger Juni.

Är det helt gratis att komma och se på Trollkarlen Tobias Chillis show?
– Ja, vi har ingen entréavgift, berättar Juni. Det är sponsorerna som hjälper oss att hålla igång denna dagen. Vi är väldigt tacksamma för alla som är med och bidrar.

Har ni någon nyhet i år?
– Vi har utmanat alla vuxna så att även de klär ut sig. Pris väntar på den mest kreativa utklädnaden. Man får ju bjuda till lite extra denna dagen. Inte varje dag du kan vandra omkring som en äkta kärring mitt i byn, avslutar Juni skrattande.