Gratis påsklovsbad och mycket på gång på Ugglebadet

På Ugglebadet händer det alltid något. Antingen tränas det i Hälsoteket eller så motionssimmas eller vattengymnasti­seras det. Dessutom byggs nya idrotts­hallen vägg i vägg.

Badchef Arne Eliasson har sitt kontor alldeles vid entrén varifrån han dagligen ser och träffar besökare som passerar in och ut. Badet är populärt. Året runt.

Planer på utomhusbadet
Utomhusdelen ligger för tillfället täckt av snö. Men under snön vilar bassänger och vatten­rutschkanor. De sistnämnda ska dock bytas med början under senare delen av mars.
– Det blir två helt nya vattensrutschkanor av hög klass. Blir riktiga superbanor, säger Arne och tillägger: Slutbesiktning är planerad till första juni sedan blir det förhoppningsvis premiäråk under vecka 23.

Gratis bad
På tal om bad så är det saker på gång när det gäller inomhusdelen. Under påsklovet erbjuds nämligen gratis bad för ungdomar upp till 16 år. Dock inte hela dagar och hela veckan, utan det är tisdag och torsdag mellan klockan 10-13 som gäller.
– Då hoppas vi även kunna bjuda på en överraskning i bassängen. Förutsatt att leverans hinner komma i tid. Vi har lagt en beställning som blir spännande att kunna visa upp.

Säkert bad
Mycket av arbetet på en badanläggning omgärdas av säkerhet. Det krävs rätt klorering av vattnet, personal med sim- och livräddningskunskaper, larmknappar och sirener på väggar och i tak samt kamera­övervakning. Allt detta finns redan på Ugglebadet!
– Vi är ett säkert bad där vi ständigt vidtar åtgärder för att ligga på hög nivå, säger Arne som också gläds åt att Hälsoteket nu öppnar redan klockan 8 på lördagar mot tidigare klockan 11. Söndagar öppnar det också klockan 8, medan det öppnar redan klockan 6 på vardagar.

Ständig utveckling
Som det skrevs i ingressen: På Ugglebadet händer alltid något. Inte minst vägg i vägg där Ugglehallen tar form.
– Det går verkligen smidigt, berättar Arne. Vi märker knappt av det. Det kommer bli ett stort lyft för hela området när hallen står färdig.

Trots att det händer mycket slår sig personalen inte till ro. Tvärtom. Verksamheten utvecklas ständigt.
– Ja, vi har flera nyheter på gång som vi tänkte presentera efter sommaren. Kan i alla fall nämna att det har något med vatten att göra, säger Arne hemlighetsfullt.