Benedicte Riis till Perstorp

Benedicte Riis är en dansk författare och äventyrare som under vintern bor på Artur Lundkvists födelsehem i Hagstad med sin man. Där arbetar hon med att översätta Maria Wines dikter till danska. Benedicte Riis kommer till biblioteket för att berätta om det spännande arbetet.

”Alle Maria Wines ting er jo på gården. Hendes briller, hendes poncho. Jeg sidder ved hendes bord og på hendes stol og arbejder, på væggene hænger hendes portrætter sammen med Artur Lundkvists, det er fantastisk inspirerende.”

Maria och Artur levde ett för sin tid mycket modernt liv, med moderna tankar om ett modernt äktenskap. Nu är hennes tankar, rädslor och längtan kanske ännu mer aktuella än de en gång var.

När: Onsdag 17 januari

Tid: Kl. 17.00

Var: Perstorps bibliotek

Fri entré. Inga biljetter behövs.