Välbesökt Hemvändardag avslutade verksamhetsår på Plastens Hus

Hemvändardagen den 27 december, som blivit tradition för många de senaste åren, lockade många i åldrarna 7-80 år till lokalerna utmed Hässleholmsvägen.

Några passade på att titta på utställningen (det var fri entré) medan andra minglade och träffade tidigare kollegor eller skolkamrater. Många, totalt 55 stycken, ville dock lyssna till Jan Wendt, barnbarn till Wilhelm Wendt som grundade Skånska Ättikfabriken

Jan berättade anekdoter, kåserade och kommenterade en film som aldrig tidigare visats offentligt.

Den visades för 50 år sedan minus en dag, berättade Jan och syftade på den 28 december 1967 som var dagen då filmen med titeln ”Gustafsborg och familjen Wendt” gjordes. Filmen belyste företagets utveckling som 1967 blomstrade som aldrig förr med bland annat namnbyte. Det var 1967 som Perstorp AB lanserades och som idag utvecklats till en världsledande specialkemikoncern verksam inom Perstorps Industripark där flera företag huserar som har sina rötter i Perstorp AB.

Hemvändardagen är sista arrangemanget för verksamhetsåret 2017 på Plastens Hus. Över nyår- och trettonhelgen är museet stängt. 8 januari 2018 öppnar Bo Persson igen.
2017 var ett bra år. Vi hade över sjutusen besökare, sa han.