Söderåsjournalen

Snart lyser snön vit på taken

”Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård,
djupt under midnattstimma.”

Fast i vårt fall är det fler som är vakna än tomten, som det är i Viktor Rydbergs dikt. Det är liv och rörelse på biblio­teken, i konsthallen och i butikerna. Vi är alla en del av kulturen – om vi anser att kultur är vårt sätt att tolka omvärlden, våra gemensamma värderingar och det beteendemönster vi lärt in.

Nästa helg startar julskyltningarna och julmarknaderna är redan igång. Någon har redan hunnit med att äta julbord, medan många ser fram emot att äta julbord. Vi har fördelen att leva i en region där vi kan få mat av yppersta världsklass.

I det här numret kan du läsa om julmustens historia och om bryggerier som inte finns längre och om Sveriges minsta mikrobryggeri som finns i Kvidinge. Söderåsjournalen ska vara en mix av intressant läsning och annonser från det lokala näringslivet. Vi är alla beroende av varandra, att vi stöttar och handlar lokalt. Det är när vi stöttar varandra som vi är starka. Julskyltningarna i Klippan, Perstorp och Ljungbyhed är exempel på hur företag och föreningar jobbar tillsammans.

När det ska köpas julklappar till släkt och vänner finns allting här i när­området. När jag behöver en hantverkare tittar jag i Söderåsjournalens branschregister. Det är tillsammans vi är starka. Det påminns jag om varje gång jag läser Söderåsjournalen.

Daniel Kristensson
Ansvarig utgivare