Julskyltning i Klippans centrum

Klippans köpmannaförening håller på traditionerna och firar julskyltning på första advent, i år den 3 december.

Jultomten har lovat att komma och det brukar vara liv och rörelse i centrum med människor som både vill fynda i butikerna som har
öppet och bland alla som bara vill träffas och ta del av julstämningen.

Tomten kommer
Föreningarna har jippon och lotteriförsäljning. På Allétorget blir det dans kring granen.

– Julskyltningen i Klippan handlar mycket om att känna igen sig och uppleva traditioner. Tomten kommer och sprider glädje hos såväl gammal som ung. Det kommer att delas ut godispåsar till barnen, berättar Leif-Åke Andersson som är ordförande i Köpmannaföreningen och innehavare av Guld o Silversmedjan.

Scouterna och Lions finns på plats på Allétorget liksom andra föreningar som är engagerade och har försäljning och lotterier. Det blir en traditionell julskyltning där det nya är att barnen får rita julmotiv och vinsten är pepparkakshusen som konditorierna i Klippan har gjort och ställt ut i gamla leksaksaffärens skyltfönster.

 


Följande personer vann var sitt present­kort á 500 kr i samband med Klipp­lördagen den 30/9.
• Kalle Håkansson
• Stella Hoffman
• Jan Ågren