Ugglehallen tar form – Hälsotek nyinvigs i januari

Gymet på Ugglebadet. Foto: Perstorps Kommun

Ugglehallen tar form alltmer. Hälsoteket är snart klart att tas i bruk igen efter renovering och i januari blir det nyinvigning.

Det är slutbesiktning torsdag vecka 49 och efter det börjar maskiner ställas in. Därefter görs spinningrummen i ordning under vecka 50. Nyöppning sker under vecka 1, berättar fritidschef Magnus Almström.

Platta till omklädningsrum, dusch och förråd är gjuten och under den närmaste tiden växer hallen även på höjden med väggar och tak. Målsättningen är att hallen ska vara helt tät i mitten av januari. Nu är det också klart hur utseendet på sportgolvet i själva idrottshallen ska bli. Valet föll på två nyanser i blått samt en grå med tydliga målområdesmarkeringar för handboll och innebandy.

Vi gör också linjer för flera andra bollsporter som tennis, badminton, futsal, basket och volleyboll, säger Magnus Almström.

Perstorps nya idrottshall (44×24 meter stor) är efterlängtad och skapar tillsammans med badet, motionsslingorna och fotbollsplanerna ett sammanhängande område för idrott, motion och rekreation.

Planerad invigning är satt till augusti 2018.

 Snabbfakta:

– Hallen, som dockas samman med Ugglebadet, har måtten 44×24 meter.
– I bygget ingår även en B-hall, kafeteria och konferensrum/VIP-rum.
– ca 300 fasta läktarstolar platser med riktiga stolar.
– Ugglehallen anpassas även så att konserter, mässor och utställningar ska kunna arrangeras.
– Budget för projektet, som beräknas stå klart i augusti 2018, är drygt 40 miljoner kronor.