Fritt Wifi på Ybbåsen – fler platser på gång

Perstorps kommun erbjuder sedan en tid fritt wifi på bland annat biblioteket, Plastens Hus, Torget och skejtparken. Det senaste är att fritt wifi även finns på Ybbåsen vilket glädjer både de anställda och de boende.

Trådlöst nätverk, eller wifi som det heter på engelska, är alltmer utbyggt i vårt samhälle. Perstorps IT-avdelning har de senaste månaderna jobbat med att förse plats efter plats med rätt teknik så det går att ansluta till nätet som heter ”Perstorp”.

Meningen är att alla kommunens arbetsplatser ska ha tillgång till wifi. Vi betar av allteftersom. Österbo påbörjas till exempel i februari men Ugglebadet inte förrän till sommaren 2018 då det behöver synkas med byggnationen av idrottshallen, säger kommunens IT-chef Roger Nord.

Stefan Franzen som är kommunikatör i Perstorp kommun berättar:

Nätet drivs av Perstorps kommun. Anslut till wifi-nätverket som heter ”Perstorp” och sedan kan du använda internet fritt och utan begränsning i tid.
Tänk på att det är ett öppet nät med de risker det innebär. Perstorps Kommun tar inget ansvar utan du surfar på egen risk.