Vi har koll på vad som händer under höstlovet i din kommun

Höstlovet är här. Barnen har ledigt från skolan, men lugn det anordnas massor av aktiviteter under lovet. Här kommer tips på aktiviteter i Klippan, Perstorp och Åstorp.

I Klippan finns det möjlighet att se och medverka i teaterföreställning om Pomperipossa, en riktig gammal tossa redan på söndag på Klippans bibliotek. Barn i åldrarna tre till åtta år är välkomna och föreställningen är gratis men du måste föranmäla dig! Föreställningen börjar klockan 14.

Måndagen den 30 oktober arrangeras Volleybollturnering i Idrottshallen i Klippan (vid badhuset).

Måndagen den 30 oktober och tisdagen den 31 oktober kl. 13-16
är det tecknarverkstad med illustratören Mattias Olsson. Kom och teckna på Klippans bibliotek. För dig som är 9-13 år. Föranmälan krävs. För att säkert få plats ring 0435-28176 eller maila bibliotek@klippan.se. Det är gratis att vara med.
Tisdagen den 31 oktober kommer det tävlas i grenar som kräver snabbhet, intellekt, smidighet och fantasi. En läskigt rolig femkamp där bonuspoäng delas ut till lag som är utklädda. Idrottshallen i Ljungbyhed.

Tisdagen den 31 oktober, klockan 13-17 kan du prova på att köra radiostyrda bilar
Kostnad: 20kr / 10 minuter. Klippan RC klubb, Ängelholmsgatan 3 i Klippan.
Onsdagen den 1 november visar Filmklubben i Östra Ljungby Bygdegård klockan 17
filmen  ”The Blind Side” kl. och klockan 19:45 visas ”Kong, Skull Island”.
Fredagen den 3 november kl. 14.30-16 visar filmklubben filmen ”Zootropolis”.
Gratis filmklubb för dig mellan 9 och 12 år, på Klippans bibliotek.
Perstorp

Tisdag 31 oktober och torsdag 2 november i Perstorp är en Warhammer-grupp på plats för att berätta och svara på frågor om Warhammer och hur de till exempel bygger spelplaner. Youtube-gaming med SweDuck blir det också båda dagarna där han svarar på frågor om hur han gör spelvideos och driver sin Youtube-kanal. Dessutom finns möjligheten för den som är nyfiken på att spela i band eller göra musik att bekanta sig med instrument, musiklokaler och inspelningsstudio.

Fredagen 3 november får Perstorps bibliotek besök av Legobyggproffs. Har du fyllt fyra år så är du välkommen till biblioteket mellan klockan 10 och 15. Aktiviteten kräver ingen föranmälan.

Åstorp
I Åstorp får alla Harry Potter-fan sitt lystmäte onsdagen 1 november när kulturhuset Björnen blir till Hogwarts. Det blir pyssel och filmvisning för barn i åldern 8-13. Klockan 11 öppnar pysselverkstaden. Då kan man göra pärlplattor, bokmärken och till och med sin egen trollstav.