Vettinge auktionshall

Vettinge auktionshall är känt för sina goda auktionsatmosfär. De åtar sig försäljning av såväl högklassiga antikviteter som hela hem med traditionellt auktionsgods.

Jelms International
1901 startade Carl-Henric Lundberg Svensk-Engelska Herrkonfektionsfabriken Hjelm i Örkelljunga. 1919 tar Carl-Henric sig namnet Hjelm efter Hjälmsjön. Som mest, under början av 1950-talet, arbetade närmare 200 personer vid Hjelmfabriken.
Företaget gick i konkurs 1986 och senare tog Brännborn fastigheter över byggnaden och då plockades det mesta av Hjelmfabriken ned  i källaren och glömdes bort, berättar Niclas Bengtsson.

Den 13 juli väntar ny torsdagsauktion med lokalhistorisk rekvisita som borde locka många från bygden.
– Normalt brukar mina auktioner framför allt locka spekulanter från storstäderna och Danmark och Tyskland medan intresset från folk i Klippan och Östra Ljungby inte alls är lika stort, tyvärr. Förhoppningsvis är det betydligt fler som hittar nu, det är en helt fantastisk skatt som går under klubban den 13 juli, avslutar Niclas.

Vettinge auktionshall köper hela hem eller delar kontant.