Premiären närmar sig för Bruksspelet

Årets bruksspel innehåller mycket musik, fantastisk inramning, makalöst duktiga skådespelare och en bra berättelse. När Söderåsjournalen var på plats och fick en pratstund med skådespelarna efter dagens smakprov vid pressträffen. Att kliva fram och ställa frågor till etablerade artister fick mig att känna mig som Hugh Grant i Notting Hill när han tvingas säga att han är journalist från ”Horse and Hound”. Fast Frida Bergh, Stefan Clarin och Andreas Eldeen var all trevliga att prata med och de berättade att det är tufft med endast 3 veckors repetitioner av nytt material. De var alla ense om att det är en fantastisk resa i tiden som vi får lov att vara med om i föreställningen. Stefan Clarin berättade att Bruksspelet ger en nyttig påminnelse om hur vi tar saker för givet idag och ger oss en inblick i hur det var då.

Alla inblandade pratar om den goda stämningen som finns mellan alla som är inblandade. Skådespelarna från Stockholm bor tillsammans under tiden som de spelar Bruksspelet. De berättar hur både tufft men roligt det är med nyskriven musik som de får sätta sin prägel på.

Tobias ”Tobbe” Nilsson är en av de amatörer som varit med varje gång och han berättar hur han halkade in på ett bananskal 2013 när han sjöng vid en av Tor Svenssons musikaler.

– Jag fick en plats eftersom jag kunde och vågade sjunga, det är svårt att hitta killar som sjunger. Så halkade jag in och har stannat kvar sedan dess, berättar Tobbe. Tack vare Bruksspelet har jag fått en helt ny familj med alla som är med på något sätt. Genom åren har man fått många tips och har haft förmånen att lära av proffsen.

Andreas Eldeen flikar in att han och alla andra kan se utvecklingen hos alla som varit med genom åren och med utveckling menar han på alla plan. Till helgen har Bruksspelet 2017 premiär och det kommer bli ett äventyr och helt magiska föreställningar. Du har väl bokat plats till någon av föreställningarna i sommar?

Biljetter kan köpas på Turistbyrån i Klippan. Öppettider from 13/6, månd-fred 10-16, lörd 10-14.

Spelperiod 2017 30/6 – 23/7 torsdagar – söndagar