Avtackningsfest med Klippans dagbarnvårdare

Dagmamma, dagbarnvårdare, pedagogisk omsorg. Oavsett namn är det många barn som gått hos dagmamma när de var små. Att vara dagmamma är en livsstil men följer skollagen och benämns ”pedagogisk omsorg”. Dagmammorna har sitt eget hem som arbetsplats och är anställda av kommunen.

Nu ska Janeth och Ingalill njuta av pensionen.

Janeth Nilsson Norén slutar nu som chef för dagbarnvårdarna liksom Ingalill Sjögren som tidigare varit chef för dagbarnvårdarna. Båda dessa unga damer går nu i för tidig pension och då bjöds det in till avtackningsfest i Stidsvig. Alla dagbarnvårdare sedan 1990 bjöds in och nära på alla kom. Det blev många kära återseenden på Tingsgården, närmare 60 dagbarnvårdare slöt upp.

Janet respektive Ingalills man var kommenderade till grillen och grillade korv dagen till ära och de trivdes bra vid grillen båda två.  Ingemo Nilsson, dagbarnvårdare i många år, var på plats och uttryckte viss oro inför framtiden:

– Det har varit en enorm trygghet genom alla år att både Janet och Ingalill funnits där. Givetvis är man orolig för vad som ska hända nu. Givetvis hoppas jag att det ska leva vidare med dagbarnvårdare i Klippan.

Janeth och Ingalill fick ta emot kramar av alla och de erkände att det kändes speciellt efter nästan 40 år. Janeth berättade att hon ser fram emot att få bestämma över sin egen tid själv. Ingalill uttryckte det som att skönt att tagit beslutet men att det samtidigt kändes overkligt:

– Detta är det sista vi styr över, vilken märklig känsla. Jag och Janeth har jobbat på kontoret ihop nu i 17 år och dessförinnan samarbetade vi i tjänsten, berättar Ingalill.

Dagen till ära hade Janeth och Ingalill bakat tårtor som de skulle bjuda på.

– Det är väldigt speciellt att återförena alla dagbarnvårdare och låta alla träffa alla igen efter alla dessa år, avslutar Janeth.