Klassiska bilar och motorcyklar i Klippan

Boka in den den 28 maj i kalendern! Efter en tids frånvaro är det åter dags för Klippans Hembygdsförening att bjuda in entusiasterna till en bil och mc-träff i hembygdsparken. Det är Nordskånes Fordonsveteraner som är arrangörsklubb och Klippanbon Stig-Erik Lönnerheden är klubbens man som är med och håller i det hela. Evenemanget har fått namnet Klippan Classic och Hembygdsföreningen, som nu har ny styrelse med Nils Andersson som ordförande. Föreningens man i arbetsgruppen är Mats Wetterberg som tillsammans med Stig-Erik Lönnerheden, Bo Hesselmark och Janne Tromark bildar den grupp som skapat evenemanget.

-Intresset är stort och bland de bilar som kommer att visas upp finns bland annat en unik Ford Escort Mexico, en Lamborghini och flera andra häftiga sportvagnar. Det finns planer på att försöka starta en Concour de Charme-tävling, vilket innebär att förutom bilen så ska förare och passagerare vara tidstypiskt klädda från perioden när bilen tillverkades. Alla som sett en Concour de Charme-tävling vet att det är roligt för publiken och alla som varit på Båstad Classic Car Show och andra tillställningar med den här tävlingsformen vet hur populärt det är, berättar Mats Wetterberg.

Mats Wetterberg är själv stolt ägare av en fin Alfa Romeo cabriolet som kommer att ställas ut.

Till evenemanget kommer också en fin samling gamla motorcyklar som är ute på en rallyrunda med stopp inne i hembygdsparken. Där ska man lösa en del uppgifter samt självklart fika. MCHK, Motorcykelhistoriska Klubben kommer också att visa ett urval av sina medlemmars motorcyklar. Klippan Classic är ett öppet evenemang som håller öppet mellan klockan 11.00 och 16.00 för publik. Deltagare bör vara på plats vid 10.00.