Hälsa våren välkommen – Valborg firas i Klippans kommun

Traditionell Valborg firas på sex olika platser runt om i Klippans kommun där du kan välkomna våren. Inne i tätorten Klippan firas Valborg på Toma, Bjersgårdsvägen med start klockan 21.00. Lotta Andgren, kulturutvecklare i Klippans kommun håller vårtal och Munkakören sjunger innan bålet tänds.

Vid Riseberga kyrka håller Ulf Mathiasson vårtal och det sjungs allsång innan det tänds bål. Försäljning av kaffe och grillad korv, firandet startar klockan 19.30.

Valborgsfirarna i Färingtofta samlas vid Färingtofta kyrka klockan 18.45. Där kommer försäljning av facklor att ske och ett gemensamt fackeltåg avgår kl 19.00 till bålet. Vid bålet blir det sång, tal till våren och Fokus Färingtoftabygden anordnar grillplatser för grillning av medhavd mat. Saloon Easy har traditionsenligt öppet för eftersläckning!

Ute i Stidsvig, Kopparmöllan, startar klockan 20.00 Valborgsfirandet med att Munkakören sjunger innan kommunstyrelsens ordförande Kerstin Persson håller vårtal. Därefter spelar Klippans Ungdomsorkester innan det tänds stort bål ute på Kopparmölledammen med traditionsenligt fyrverkeri. Servering och tält med mat och dryck och lotteri.

Forsby idrottsplats har sitt Valborgsfirande klockan 19.00 då Helena Dådring, moderat kommunpolitiker håller vårtal innan bålet tänds. Det serveras kaffe med bröd och grillad korv samt arrangeras lotteri.

I Hyllstofta arrangeras det fackeltåg runt byn med samling kl 19.30 vid ”Frysen”. Bålet tänds cirka kl. 20.00. Kaffeservering och gemenskap i Stenevistugan.