Sportlovshockey i Åstorp

Under sportlovet har lediga barn spelat ishockey under ledning av ishockeytränare från flera olika klubbar i Skåne. Övningar och spel har blandats med teoripass om värderingar och vad det innebär att vara en bra lagkompis.

Ishallen har varit fylld av hockeytokiga barn som har övat upp skickligheten med klubba och skridskor. Morgan Sivius, tränare i Frosta är en av många tränare som varit med och han öser beröm över initiativet med sportlovshockey.

– Det är perfekt för barnen att träffas på det här viset och ha vettig sysselsättning under lovet. För oss tränare är det nyttigt att träffas och ta del av varandras kunskap och fortbilda oss, samtidigt som barnen har kul.

Längst av alla hade Mikael Svensson rest med två spelare, Osby ligger inte närmast Åstorp.

– Möjligheten att få träffa andra tränare för min egen del och bygga upp ett samarbete med andra är oerhört värdefullt. För spelarna som hängde med från Osby blev det både bra träning likväl som de fick flera nya kompisar. Hoppas vi kan bjuda in och genomföra något liknande hos oss nästa gång, avslutar Mikael.