Klippanbrottare framgångsrika vid SM

Klippans brottarklubb kom hem med flera medaljer från SM i Söderhamn i helgen. Jenny Fransson och Fredrika Petersson tog guld i helgen när SM i brottning avgjordes. Emmy Mared tog silver och Stine Mared tog brons. Bronsmedaljör blev även Anton Rosen. Brons blev det även i lagtävlingen.

Ytterligare tre brottare från Klippans brottargymnasium tog brons vid SM, Elin Weman, Miciel Wennström och Tindra Sjöberg.

I samband med SM i Söderhamn ägde även årets brottargala rum. Jenny Fransson uppmärksammades och erhöll två pris, dels utsågs Jenny till årets dambrottare och dels fick hon en inteckning i Ivars guldsko med motiveringen: ”Jenny har haft en internationell toppsäsong, och skördat många fina framgångar. Säsongens toppades med Sveriges första kvinnliga brottningsmedalj i OS”

Ivars Guldsko är en utmärkelse till årets bäste svenske brottare. Priset utdelas sedan 1981 och är ett vandringspris i form av en förgylld brottarsko, som pristagaren vinner en inteckning i.