Välkommen på en musikalisk resa i S:t Petri kyrka

Svenska kyrkan bjuder in till en unik resa genom den Amerikanska söderns musikhistoria. Söndagen den 29 januari, klockan 17-18, i S:t Petri kyrka i Klippan tar Charlotte Polson på altsaxofon och sång och Lina Wijk på Furalipiano med på en musikalisk resa och historisk resa genom tid och rum. Från sekelskiftets Amerikanska södern fram till idag går resan, genom olika kulturer och traditioner som alla bidragit till skapandet av en enastående och unik musikhistoria. Spirituals, gospel, jazz och blues uppstod i mötet mellan musik, tradition och religion från Afrika och Europa. De själfulla och andliga tonerna ger en resa genom tid och rum. Välkommen till ett musikprogram där musik och betraktelser blandas kring kamp, tro, styrka och livsglädje.