Klippanbygdens Natur – 30 år

Om du är det minsta intresserad av att vara ute i naturen kan Klippanbygdens Natur vara något för dig. Föreningen har funnits i 30 år och bjuder nu in till jubileumsfest den 28 augusti.

Klippanbygdens Natur är lokalförening i Naturskyddsföreningen och arrangerar bland annat vandringar och cykelturer i spännande och fascinerande naturmiljöer. Närmast på tur står en träff med slåtter på Räfshalen. Räfshalen är en äng norr om Bandsjön vid Riseberga och sköts av föreningen. Den 13 augusti träffas intresserade och arbetssamma medlemmar för att låta ängs- och hagmarksfloran leva sitt liv under bästa förutsättningar. Genom denna typ av arbete bevaras delar av fauna och flora och bidrar till mångfald i naturen.

Tidigare i sommar har föreningen besökt Rååns dalgång vid Vallåkra, vandrat på Kullaberg, njutit av fågelsång vid Linnérundan i Vattenriket utanför Kristianstad och snokat bland örter och träd i Bauserödsdalen.

Jubileum

Såväl gammal som ung, nyfiken och naturintresserad, hälsas välkommen till 30-årsjubiléet som firas vid gamla skjutbanan vid Herrevadskloster. Söndagen 28 augusti kl 10-14 träffas man för trevligt umgänge, tipspromenader och andra aktiviteter för hela familjen i de vackra omgivningarna. Föreningen bjuder på kaffe, saft och kaka, och för den som vill grilla medhavd matsäck finns det möjlighet till det. Den behagliga och livgivande naturen finns runt hörnet, passa på att njut av den varma årstiden bland blommor, blad och buskar!