HEJA PÅ TJEJER – Klippantöser i OS

De olympiska spelen i Rio de Janeiro har brakat loss i dagarna. Den riktigt sportintresserade har satt alla vardagens viktigheter åt sidan och riktat blicken mot TV:n. Och för säkerhets skull lyssnar han på sportradion samtidigt, det kan ju komma någon intressant kommentar där också. Fullt sjå med dessa tävlingar, alltså! Och så, Klippan har två tjejer att heja på i OS!

Jenny i brottning

Jenny Fransson som tävlar för Klippans Brottarklubb togs ut redan i december och har kunnat förbereda sig i lugn och ro inför tävlingarna. Jenny tävlar i 69 kg och har en fin merit i sitt VM-guld 2012. Formen verkar god, Jenny vann nämligen Spaniens GP i Madrid i början av juli. Hon passade på att besegra regerande OS-mästarinnan Natalia Vorobeva från Ryssland i finalen. Finemang, mer lovande kan det väl inte vara?

Till OS har hon sällskap med inte mindre än fyra andra tjejer som tränar i Klippan under förbundskapten Fariborz Besarati. Henna Johansson, systrarna Sofia och Johanna Mattsson, alla från Gällivare, och nederländskan Jessica Blaszka har också åkt iväg till Rio för att kämpa om medaljerna. Jenny går upp på mattan den 17 augusti.

Sarah i löpning

Söndrabytjejen Sarah Lahti har kvalificerat sig i friidrott och kommer att springa 10.000 meter. Sarah tävlar sedan två år tillbaka för Hässelby, en av Sveriges bästa klubbar på damsidan, men bor och tränar i Holland. Hon har haft en fin säsong med ett antal personliga rekord på i stort sett alla distanser som hon sprungit, från 1500 meter upp till 10.000 meter. I början av maj slog hon Midde Hamrins 25 år gamla svenska rekord på 10.000 meter och blev en månad senare uttagen till OS.

Vid Europamästerskapen i början av juli hade Sarah oturen att falla efter drygt halva loppet och var därmed borta från tätstriden. Fram till fallet hade hon en mycket bra tid som pekade mot nytt svenskt rekord, men hon fick nöja sig med en hedervärd niondeplats. Enligt tidsprogrammet springer Sarah 10.000 meter den 12 augusti kl 16.10 svensk tid. Vi ser fram emot ett spännande lopp!