Zignerat Zachhau

Jag inser att jag börjar bli vuxen! Kors i taket, se på fan osv osv. Vad är det då som gör att jag börjar inse detta nu när jag nyss fyllt 32?

– På torsdagar är det programmet ”Bytt är bytt” på TV4. De tävlande ska gissa värdet på olika antikviteter. Jag ser fram emot torsdagskvällarna lite för mycket och är uppspelt hela dagen för att jag vet att mitt favoritprogram kommer visas på kvällen. Och Reneé Nyberg och antikexperten Karin Laserow är så mysiga och trevliga. Jag skrockar nöjt i soffan med min engelska konfekt (vuxenpoäng: cirka en miljon), gosar nöjt ner mig i soffan och gissar värdet på antika föremål.

– Jag har fått ett fågelbord. Utanför köksfönstret. För det är ju så mysigt och rogivande att sitta och titta på fåglarna. I skrivande stund har den precis kommit på plats och jag tittar ut genom fönstret hela tiden och väntar på små pjoddar, havsörn, kakadua och annat som kan tänkas vilja äta fågelfrö. Ännu har ingen fågel behagat sätta sig och mumsa. Bortskämda fågelskrällen!

– Jag har slutat dricka kaffe efter klockan sju på kvällen. Man får ju så svårt att somna annars… Om det inte är något speciellt förstås och jag vet att jag ska vara uppe lite längre.

– Min bästa kulglass-smak är romrussin.

Det känns bra det här, det nya vuxenlivet. Om jag får säga det själv så klär det mig liksom när jag strosar runt med min syskonvagn med mina två barn och känner mig vuxen. Nä, nu ska jag ut i trädgården och laga geggamoja-pannkaka med bajskorv-potatis. Vi hörs 2016, året som jag ska börja träna, laga nyttig mat, äta nyttig mat, lära mig virka och fickparkera. En riktigt god jul och ett gott nytt år önskar jag dig!