Öppen Julsalong på Konsthallen

Klippans konstförening har bjudit in icke etablerade konstnärer att ställa ut i Konsthallen i Klippan. Utställande konstnärer i Konsthallen är annars oftast etablerade konstnärer. För den öppna julsalongen gäller endast att man är 18 år och har anknytning till kommunen.

– Vi har fått in mer än 150 konstverk från 53 konstnärer, säger Åsa Fridén, ordförande i föreningen. Det var mer än vi hade väntat oss! Alla konstnärer kan nog inte få ställa ut alla sina verk, det får vi se när vi hänger utställningen. Men alla kommer att få med minst ett verk i alla fall.

Kulturpristagare

Akryl och akvarell dominerar bland teknikerna, men det har även lämnats in foton och keramik. Konstnären avgör själv om han eller hon vill sälja sitt eller sina verk. Bland de deltagande märks Rebecka Sharp som fick Klippans kommuns kulturpris 2015.

Öppen julsalong har vernissage den 12 december kl 11-13. Utställningen pågår till den 17 januari. Man kan räkna med en välbesökt utställning, mer än 50 utställare från bygden lockar säkert nära och kära. Gå dit du också, du har kanske en vän eller granne bland konstnärerna!