Hantverksmarknad hos den Dagliga verksamheten

Klippans kommuns Daglig verksamhet visade upp sina hantverksprodukter på en marknad den 17 november. Man höll till i sina egna lokaler på Storgatan intill Preem där man på ett fint och smakfullt sätt exponerade sina alster. Förutom själva produkterna hade man en utställning där man beskrev delar av verksamheten.

Daglig verksamhet är organiserad i fyra grupper med olika inriktningar; Skapar- och Montering, Service, Upplevelse och Media. Brukare i den dagliga verksamheten är personer som beviljats stöd enligt LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

– Vi vill visa vad våra brukare gör, vilket arbete de utför, berättar Jill Bergström som arbetar som handledare i Skapar- och Monteringsgruppen. Allmänheten känner kanske inte till vad vi håller på med. Brukarna får arbeta med olika saker, var och en efter sin förmåga. Vi utför till exempel monterings­arbeten för olika företag.

Sköter underhåll och städning

En av brukarna, Ann-Margret Andersson, berättar och visar hantverk som hon har arbetat med. Hon har sytt brödkorgar, kassar och tomtar på maskin. Alsterna såldes till den besökande allmänheten.

– Servicegruppen tar hand om underhållsarbeten och har till exempel gjort utsmyckningar i den offentliga miljön, såsom påskpyntet i rondellen vid Stadsparken, säger Sita Menberg, handledare i Servicegruppen. Och vi städar skolområdet på Åbyskolan.

Det var god och glad stämning när brukare med personal tog emot besökarna från allmänheten. Och framgångsrikt såldes en hel del av det egenproducerade hantverket till – som det hette i annonserna förr i tiden – facila priser!