Distriktsmästerskap i nattorientering

Orienteringsklubben FK Boken i Perstorp arrangerade Skåne­mästerskap i nattorientering den 13 november. Mer än 300 nattlöpare gjorde upp om medaljerna.

Tävlingen gick i terrängen runt Ugglebadet och Spjutseröd och bjöd på omväxlande och kluriga banor, med många vägval att göra för löparna. I seniorklasserna segrade Jannie Hagård och Fredrik Nilsson, båda tävlande för OK Pan i Kristianstad. I junior- och ungdoms­klasserna dominerade Kristianstadklubben till­sammans med Lunds OK och Härlövs IF.

Dagen därpå arrangerade FK Boken en tävling i medeldistans där Jannie Hagård triumferade än en gång i damernas 21-årsklass. Bland 21-åringarna på herrsidan segrade smålänningen Emil Auselius från Bredaryds OK. Tävlingarna var således öppen för fler än skåningar.

Som fotot här bredvid visar tävlades det i de flesta åldersklasser!