Körvänligt sedan 1999

1997 startade Berndtssons trafikskola i Klippan och hette då ”Nya Trafikskolan”. Maria och Dan Berndtsson köpte verksamheten två år senare, 1999, och sen dess har mycket hänt!

Idag är man en stor trafikskola med verksamhet i Klippan och Ängelholm. Här utbildas förare för bland annat vanligt körkort, MC-förare, mopedförare, släp, taxi och ecodriving.
– Det är ett fantastiskt roligt jobb och yrke. Att träffa alla elever och lära ut är nog det roligaste med jobbet, säger ägaren Maria Berndtsson som är Trafikskolechef, Trafiklärare, Utbildningsledare, EcoDriving-utbildare och Medicinsk körbedömare.

Maria jobbade tidigare inom bankvärlden och hennes man Dan drev bensinstation i Helsingborg. Marias far arbetade på Affes Trafikskola i Ängelholm så Maria kände till den världen sen innan.
– Det är väldigt stimulerande att driva företag. Det är roligt att kunna ha anställd personal. I det dagliga arbetet ser man sig själv, personalen och eleverna utvecklas och växa.

Anpassad utbildning för alla

I personalen finns förutom Maria och hennes man Dan också Martin Svanlind, Pauline Nilsson, Veronica ”Vicki” Nilsson samt receptionisterna och administratörerna Sara Ohlsson och Olivia Kurtsson.
– Vi anpassar utbildningen efter varje elev. Alla vi som jobbar som lärare jobbar mycket med förståelse och lyssnar till elevernas behov. Vi lär ut på ett sådant sätt att eleverna kan ta till sig vad de lär sig och vi har hög statistik på antalet godkända elever. Det är tillsammans med nöjda elever den bästa bekräftelsen för oss.

Berndtssons erbjuder både intensivutbildningar och vanliga utbildningar. De är anslutna till STR (Sveriges Trafikskolors Riksförbund).
– Går man på intensivutbildning är man på skolan under ett par veckor och gör all teori och körning. Väljer man att ta sitt körkort över en längre period kan man även logga in via en elevportal hemifrån och göra teoriövningarna på sin egen dator i hemmamiljö.

Stolta över sin kvalitetsstämpel

Berndtssons erbjuder även utbildningar för elever med funktionshinder (exempelvis ADHD). Då anpassas teori och körlektioner på ett annat vis och man kan få mycket hjälp med bland annat muntligt prov istället för skriftliga.
– För oss är det viktigt att kunna erbjuda alla hjälp. Vi är en av åtta körskolor i Sverige som har blivit Kvalitets- och miljöcertifierade. Det är en kvalitetsstämpel som vi är mycket stolta över som gynnar både oss i personalen och våra elever.

Maria och Dan bor i Munka-Ljungby. Ett perfekt läge som gör att de hamnar i mitten av sina trafikskolor. Förutom Berndtssons i
Klippan har de två skolor i Ängelholm; Berndtssons och Affes Trafikskola. På så sätt kan man erbjuda eleverna många utbildningar som man inte hade kunnat erbjuda genom bara en av skolorna.
– Exempelvis har vi MC-utbildning. I Klippan har vi inga körbanor för MC, men då kan man göra all teori i Klippan och köra i Ängelholm. Detsamma gäller för släp-behörighet, fortsätter Maria.

Håller sig uppdaterade

Det är en bransch där det hela tiden händer nya saker. För Maria och alla de andra på Berndtssons är det viktigt att hålla sig uppdaterad med det senaste inom branschen. De åker på många utbildningar och mässor. Kontoret på Tegelbruksgatan i Klippan är öppet måndag – torsdag 9.30 – 17.00. Körlektionerna inleder dagarna och första körlektionen är 7.30 och den sista slutar 18.50. Det gör att det blir lättare för eleverna att hinna med saker som skola och jobb mellan körlektionerna. På kontoret finns det alltid personal under öppettiderna som kan hjälpa till med frågor.
– Framtidsplaner finns det alltid! Vi har långt framskridna planer på att ha utbildningar för moped-körkort även i Klippan och det kommer att starta under året. Det är även ett nytt teoriprogram på gång som ska introduceras. Vi satsar också på att utöka ännu mer för elever med funktionshinder, avslutar Maria och hälsar gamla som nya elever välkomna till Berndtssons Trafikskola.