Fordon på marken och i luften lockar hela familjen

Den 31 maj är det dags för veteranfordon av alla slag att samlas vid Elfdalens Hembygdsby.

Klippans Fordonsdag arrangeras av Hembygdsföreningen i Klippan och Nordskånes Fordonsveteraner för 6:e året i rad. Besökarna och fordonen blir fler och fler för varje gång!
– Det kommer bland annat bilar, motorcyklar, mopeder och lastbilar av veteranmodell. I år kommer exempelvis en Riley Brookland som byggdes 1934 och som har tävlat i Irlands Grand Prix. En gammal veteranbuss som rullat i Klippan kommer nog också kännas igen av många äldre Klippanbor, säger Jan Tromark som är med i arrangörsgruppen.

En nyhet för i år som arrangörerna hoppas mycket på är en flygplanslandning på ängen utanför kapellet!

– Om vädret är tillräckligt bra kommer det landa en liten flygmaskin, en Eurostar, på ängen under fordonsdagen. Det blir väldigt roligt för alla besökare! fortsätter Jan.

Gratis för besökare och utställare

Det är ett par hundra fordon som rullar in och finns att beskåda under fordonsdagen. Det kostar inget att vara med och som utställare är alla med veteranfordon välkomna in på området.
– Evenemang av den här typen ligger i tiden och passar hela familjen. Vi har jobbat hårt med konceptet och genom detta kan vi också hjälpa Hembygdsföreningen att tjäna en slant på intäkter från fika och försäljning.

Jan Tromark är en välkänd profil i motorsportkretsar. Han flyttade till Klippan för fem år sedan och blev snabbt engagerad i Hembygdsföreningen. Han är pensionär idag, men jobbade tidigare som kommentator för motorsport på Eurosport. Han kommer att vara kommentator för bland annat Riksettanrallyt och Sofiero Classic senare i år. Den 31 maj får Jan och alla andra motorentusiaster träffas, njuta och uppleva alla spännande veteranfordon som samlas på Klippans Fordonsdag!

För mer information om Fordonsdagen 31/5: se Facebook ”Fordonsdag på hembygdsföreningen i Klippan”.