Aktiv klubb prisades

Klippans Friidrottsklubb, KFK, har träningar igång alla dagar i veckan utom söndagar. I klubblokalen vid Sågen i Klippan tränar barn från 7-års ålder och seniorer under samma tak.

I den stora lokalen springer löpare, det hoppas häck, det kastas spjut, slägga och kula och många duktiga friidrottare har börjat sin karriär här.

Nyligen utsågs klubben till Årets förening 2014 av Skånes Friidrottsförbund.
– Vi fick nog priset för vår bredd och spets. Fler och fler av våra medlemmar har blivit uttagna till Götalands-mästerskapen som är steget innan Ungdoms-SM. Vi är så klart väldigt hedrade över utnämningen och att få uppmärksamhet för det arbete som vi, barnen och ungdomarna gör, säger Jonas Kronkvist som är tränare för barngruppen och ”allt-i-allo” på klubben.

Populär Sommarskola

Han tror att framgångarna för klubben och de cirka 80 medlemmarna beror på att man fått en bra kontinuitet i klubben.
– Många av våra ledare har varit här i flera år, och det skapar trygghet för barnen. Det som vi, liksom många andra idrottsföreningar, brottas med är att få våra medlemmar att fortsätta här när de tagit studenten och oftast lämnar byn för att plugga eller resa.

Under hösten och vintern håller man till i inomhuslokalen i samma byggnad som Sågen. När det blir varmare flyttar man träningen till Åbyvallen. Varje sommar arrangerar klubben också sin populära ”Sommarskola”. Då får barn från 6 år i tre dagar testa på friidrottsgrenar under ledning av klubbens juniorer.
– Min vision är att friidrotten ger barnen och ungdomarna en massa fina minnen. Kompisandan i klubben är stark. Det händer mycket med våra medlemmar och det är kul att se dem utvecklas både inom sporten och i det sociala samspelet. Är man intresserad av att testa på friidrott går det bra att kontakta någon av oss ledare. Det är öppet för nya medlemmar året om, avslutar Jonas och återvänder till de träningssugna barnen som sitter och väntar spänt på höjdhoppsmattan.