Mycket kul på julskyltningen i Ljungbyhed

Sång, dans kring granen och massor av andra härliga traditioner. Det utlovas söndagen den 7 december när Ljungbyhed klär sig i julskrud.

Julskyltningen och den traditionsenliga julmarknaden i Ljungbyhed står återigen för dörren. Ljungbyheds Köpmanna- och Företagarförening och Ljungbyheds Framtid hälsar återigen välkomna till en eftermiddag som går i den kommande högtidens tecken. Och som vanligt utlovas en rad ”juliga” aktiviteter. Till exempel blir det tipsrunda under namnet Julklappsjakten.
– Man går omkring bland de olika skyltfönstren och får kryssa i svar på en rad frågor. Sedan har man chans att vara med och tävla om presentkort till butikerna som är med i Ljungbyheds Köpmanna- och Företagarförening, säger Thure Månsson, LT Lantmän.

Hemlig tomte

Ansvariga för tomtegrottan i år är Ljungbyheds IF. Och inne hos Thure Månsson på LT Lantmän finns en hemlig tomte, som under eftermiddagen kommer att ge en rad ledtrådar kring vem det är som gömmer sig bakom masken. Bland de som gissar rätt blir det lottdragning om en gratis julskinka från Hemköp.

Julskyltningen i Ljungbyhed lockar alltid mycket folk: Thure Månsson vet sedan tidigare år att om vädret är gynnsamt kan deltagarantalet stiga upp emot 500 personer.
– I och med att vi ligger veckan efter många av de andra julskyltningarna häromkring så brukar det alltid komma en del folk från grannorterna också, konstaterar han.