Luciacupen -dags igen!

Nu är den snart här, inomhussäsongens höjdpunkt om man är ung fotbollsspelare i Klippan eller i nordvästra Skåne. Det är dags igen för Luciacupen i idrottshallen.

Som vanligt äger Luciacupen rum under två helger. Den här gången är det 6-7 december samt 12-14 december som gäller.
– Det finns en cup i Billeholm som vi har krockat med ett par år, så därför flyttar vi tillbaka dessa helger efter att tidigare ha kört första och andra helgen i december, säger arrangerande Klippans FF:s kanslist Lasse Fors.

Största intäktskällan

Fjolårets turnering hade drygt 75 deltagande lag. I skrivande stund är 60-talet lag anmälda, men Lasse Fors tror och hoppas på att man har slagit fjolårets siffra när första matchen blåses igång.
– Vi har en målsättning på 90 lag. Som mest har vi haft 110, men det var många år sedan, när det inte var så hård konkurrens från andra decembercuper.

Luciacupen är Klippans FF:s största intäktskälla på ungdomssidan. Mellan 50 och 75 personer (mestadels föräldrar) ställer upp som volontärer och tar hand om kioskförsäljning och andra kringarrangemang.
– Vi är helt beroende av att föräldrarna ställer upp. Luciacupen är väldigt viktig för vår verksamhet, närmast avgörande faktiskt, säger Lasse Fors.

Många egna produkter

När 2014 så småningom läggs till handlingarna kan Klippans FF se tillbaka på ett framgångsrikt år på seniorsidan. Seniorlagen, som till stor del består av spelare från klubbens ungdomsled kom trea (herrarna) respektive fyra (damerna) i sina serier. Framtiden ser ljus ut alltså.
– Vi har väldigt unga representationslag med nästan enbart 90-talister. Det är en medveten strategi att satsa på våra egna spelare, och det är kul att den fungerar. Både herrarna och damerna var med i toppstriden länge, men speciellt herrarna hade en helt osannolik otur med skador. Vi åkte på FEM korsbandsskador under säsongen, vilket så klart påverkade prestationen speciellt i andra halvan av säsongen.

Konstgräsplanen en framtidsinvestering

Den nyinvigda konstgräsplanen på Åbyvallen gör dessutom att Klippans FF går in i 2015 med stor tillförsikt.
– Det ska bli otroligt roligt! Vi har inte spelat en enda träningsmatch på försäsongen hemma de senaste sex åren eftersom ingen vill spela på grus längre – nu får vi helt andra möjligheter både när det gäller träning och att locka spelare till klubben, avslutar Lasse Fors.