HardRock Salong utökar med Vaxbaren

Femårsjubilerande HardRock Salong satsar stenhårt på ett helhetskoncept i toppklass när man också startar Vaxbaren i samma lokaler.

Det är inte så ofta som någon mer eller mindre knackar på dörren och frågar dig om du kan tänka dig att börja jobba. En dröm för de allra flesta, men verklighet för Stephanie Matuzovic, diplomerad vaxterapeut på Vaxbaren. Frida och Stephanie lärde känna varandra när Stephanie köpte en massagebänk av Frida. När Frida så småningom bestämde sig för att starta Vaxbaren tänkte hon på Stephanie, som hon visste var utbildad vaxterapeut.
– Jag tycker att det fattas en salong i Klippan som erbjuder helkroppsvaxning. Jag har självt åkt till Helsingborg de senaste sex åren. Därför började jag fundera på att starta själv, och tänkte att ”nu kör vi”, och så anställde jag Stephanie, säger Frida Lundblad.

Öppnade i slutet av oktober

I slutet av oktober tog Stephanie emot de första kunderna, och det har varit bra beläggning sedan dess.
– Alla som kommer hit blir jättenöjda med sina behandlingar. Många frågar om det inte gör väldigt ont, men det gör det inte. Det är lite som att dra ett plåster. Man gör det fort och med professionell teknik. Då känns det inte så mycket, säger Stephanie Matuzovic.

Stephanie utför alla sorters behandlingar. Det kan handla om vaxning av bikinilinjen, men även borttagning av könshår (brasiliansk vaxning), hår på ben, i armhålor, bröst, mage och rygg. Både Stephanie och Frida förespråkar hygienaspekten som det absolut starkaste argumentet för att regelbundet vaxa sig.
– Använder man sig av rakhyveln kapar man bara håret ”på mitten och rötterna blir kvar som ett kliande minne. Dessutom får man med sig en hel del död hud på rakhyveln, som sedan används många gånger till, vilket blir direkt ohygieniskt. När man istället vaxar sig rycks hela hårstrået ut med roten. Huden både för- och efterbehandlas för en behaglig silkeslen känsla, och alla verktyg slängs direkt efter behandling, säger Stephanie Matuzovic.

Har hög integritet

Många köper ju egna ”hemmakit” och vaxar sig själv hemma. Stephanie Matuzovic menar då att man måste vara medveten om riskerna med detta.
– Gör man det på fel sätt riskerar man att förstöra huden. Man kan både bränna sig och få problem med bölder, menar Stephanie.

Bättre då att istället besöka Vaxbaren! Och för den som eventuellt tycker att det känns lite obekvämt att låta någon annan sköta en så pass intim sak så menar Stephanie Matuzovic att man inte behöver vara orolig.
– Jag har tystnadsplikt och pratar ingenting om vilka kunder som kommer hit. Vi jobbar med hög integritet och respekt för kunden, avslutar Stephanie.