Glada miner och mätta magar när Lions bjöd på gås

Det var idel glada miner och mätta magar när Lions Klippan serverade gratis gåsamiddag till seniorerna på äldreboendena Ljungåsen, Ljungbygården, Åbyhem och Väpnaren den 9 november.

Denna generositet möjliggörs av det överskott som Lions Klippan får ut efter att ha ordnat Klippanfestivalen.
– Vi tycker det känns bra att göra någonting för de äldre i kommunen, och vet att det är uppskattat, därför fortsätter vi att göra det även i år. Det är tredje året i rad nu, säger Sven Johansson, Lions Klippan.

Maten tillagas av personalen på kostenheten i Klippans kommun. Därefter hjälper ett antal Lionsmedlemmar till med att servera maten ute på de olika äldreboendena. Alla lät sig väl smaka av såväl svartsoppa som gås och äpplekaka.

Tomtegrotta och lotteri

Härnäst på Lions agenda står julskyltningen i Klippan den 30 november. Precis som traditionen bjuder finns man på plats med såväl tomtegrotta som lottstånd. Dessutom drar man igång sin försäljning av julkort, där det dessutom finns fina vinster i potten.
– Vi har köpt in tavlor av konstnären Ulf Ekelund från Viken. Alla som köper våra julkortslotter är med i utlottningen av tavlorna, säger Tommy Dahlman, Lions Klippan.

Julgransinsamling

Även om det kan låta avlägset redan nu så finns det ju även ett liv efter jul. Då startar Lions julgransinsamling. Alla som inte vill eller orkar slänga sin julgran kan mot en liten avgift få sin julgran hämtad av Lions.
– Överskottet av alla våra projekt går till behövande både nationellt och internationellt, avslutar Sven Johansson.