Carina fick en ny look!

Har man varit arbetslös under några månader så kan ju alltid en lyxig dag där man bara får ta hand om sig själv pigga upp. Så resonerade Carina Sandberg från Östra Ljungby, och så resonerade även Söderås Journalens redaktion när Carina valdes till vinnare i årets Gör om mig-tävling.

Den är en kär gammal tradition, Söderås Journalens Gör om mig-tävling. Ända sedan 2006 har en lycklig vinnare en gång varje år fått välja ut nya kläder, samt fått hjälp med klippning och sminkning om man önskat det. I år samarbetade vi med Salong Monica och Gunns Mode.

Skynke framför spegeln

Carinas dag började därför i frisörstolen hos Monica Lövgren på Salong Monica. Och Carina bestämde sig för att, som det heter ”gå all in”!
– Ja, har man nu anmält sig till en sån här tävling så kan man ju inte bara komma hit och klippa lite på topparna direkt, skrattar hon.

Sagt och gjort – Carina satsade fullt ut och lät Monica bestämma riktningen, samtidigt som ett skynke sattes upp framför klippspegeln. Det var därför en förväntansfull Carina som när allting var klart och skynket drogs bort knappt kände igen sig själv! Det långa håret hade färgats, slingats och kortats betänkligt, och även klippts upp en bra bit i nacken. Dessutom hade Monica plockat och färgat ögonbrynen och ögonfransarna.
– Jag är jättenöjd, det blev väldigt bra. Men det kändes lite konstigt att titta sig i spegeln och nästan undra ”vem är det där?”

Förutom klippningen fick Carina också hjälp med sminkning.
– Jag är inte så mycket för att sminka mig i vanliga fall, så det var roligt att få lite bra tips om det.

Lyxigt med provhyttshjälp

Därefter var det dags att bege sig till Gunns Mode, där butiksägaren Helena Jakobsson ställde upp som smakråd och provhjälp. Carina valde ut lite nya kläder, en BH och ett halsband.

Helena prickade helt rätt när hon tog fram de första kläderna för provning.
– Helt min stil eller rättare sagt min nya stil, konstaterade en förtjust vinnare.

– I vanliga fall är jag inte så förtjust i att handla kläder, men nu kändes det jättebra. Det var väldigt lyxigt att få hjälp med att få kläderna till provhytten och prova olika storlekar i lugn och ro utan att behöva springa fram och tillbaka hela tiden.

Tonerna på kläderna gick som synes i favoritfärgen svart, och det silvriga halsbandet blev pricken över i:et!

Carina har inte handlat på Gunns Mode eller klippt sig hos Monica tidigare, men vem vet – kanske blir det fler gånger nu?