Zignerat Zachhau

Livet i Colorado, Klippiga Bergen och Estes Park rullar på. Hösten har gjort sitt intåg och löven skiftar vackert i färg och det luktar höst i luften. Uppe på bergstopparna har snön anlänt och en del vägar har stängts av. Jag envisas fortfarande med att dra på mig flipflop när vi åker ner till “vår” träningsanläggning på morgonen, men det är nog snart dags att snöra på sig vinterkängorna.

Ebba, min lilla 2-åring, har lärt sig många nya ord. Pomme, mommy, bye bye och NO! är favoriterna. De amerikanska barnen är mer sociala än de svenska barnen. Jag menar inte det på något negativt vis mot oss svenskar, men vi är ju inte de mest sociala medborgarna i världen. Jag är själv inte så jävla glad för att prata med folk jag inte känner. TRODDE JAG! Här är man tjenare och bundis med alla och ett besök i snabbköpet kan lätt resultera i att du plötsligt berättat ditt livs historia för en främling. De amerikanska barnen vill gärna krama andra barn. Det tyckte Ebba var mycket märkligt i början, men nu vill hon krama de flesta. Sist vi var på bibliotekets sång och sagostund nästintill ofredade hon en stackars liten pojke som hon så gärna ville KAAAAAMMMMMMAAAAAAA hela tiden.

Amerikat är att spännande land! Jag känner mig tuff som kör bil här. Visserligen kör jag bara till fem ställen: träningsanläggningen, simhallen, biblioteket, Starbucks och ner till byn. Och då är det samma parkering till biblioteket, Starbucks och byn. Men ändå! Min syster som också är med är bara 20. Hon får inte serveras/köpa alkohol, men däremot kan hon handla ett vapen. Att gå och handla i en livsmedelsaffär är rena upplevelsecentret för oss. Allt är stort, sockrat och erbjuds i gigantiska förpackningar. Hade jag bott här hade jag lätt ätit ihjäl mig. Jag får hålla mig själv i båda öronen för att inte tappa det fullständigt. Deras “nyttigaste” nötmix innehåller m&m-choklad. I love, love, love it!

Halloween närmar sig. VI har köpt en rolig dräkt till Ebba i form av en häst. Alla barn som klär ut sig och går i affärerna här på Halloween (31 oktober) får godis. Barnarbete när det är som bäst! Det blir en hektisk dag för Ebba som ska hinna med MÅNGA affärer. I Estes Park som vi bor i finns The Stanley Hotell. Det är omtalat som ett av de mest hemsökta platserna i USA. Helt rätt ställe för Halloween!

Första gången jag var i Colorado var år 2000. Då var jag 16 år, sommarjobbade och blev blixtförälskad i det stora landet. Det slår mig då och då när vi besöker platser som jag besökte som 16-åring, att tänk som livet kan bli. Nu har jag en man (när jag var 16 önskade jag mig innerligt en vältränad, snygg kille och minsann, det har jag fått nu även om han själv anser sig lite lönnfet) och ETT BARN. WOW, vilka vägar livet kan ta!