Höstglöden lockade många besökare

Runt 60 utställare samlades i Perstorps Folkets Park lördagen den 4 oktober. Alla hade en sak gemensamt: De brinner för det de håller på med. Och vad kan då vara lämpligare än att döpa arrangemanget till Höstglöden?

Höstglöden, och systerprojektet Vårelden, drivs av Studieförbundet Vuxenskolan. Två gånger varje år samlas personer som brinner för sitt konstnärskap, sitt hantverk eller sin förenings verksamhet för att visa upp sig. Bland årets 60 utställare fanns bland annat modellbyggare, silversmeder och
figurspelare, liksom representanter för bland annat Fotoklubben och Plastens Hus- en
väldigt blandad kompott alltså!
– Vi vill sätta fokus på alla som jobbar ideellt. De gör en fantastisk insats. Höstglöden brukar vara en bra möjlighet både att visa upp sig och att skapa nya kontakter, säger Gun Ekenskog, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan.

Afrikanska trummor och rock n’ roll-klänningar

Höstglöden 2014 resulterade bland annat i löften om en afrikansk trumkurs hos Studieförbundet Vuxenskolan samt en modevisning på catwalk med 50- och 60-talskläder på Vårelden 2015, som äger rum den 7 mars.
– Vi hade deltagare på Höstelden från Afrikahörnan, som jobbar ideellt för döva i Afrika, och via deras kontakter föddes idén om en afrikansk trumkurs. När det gäller modevisningen så hade vi en utställare som syr kläder i 50- och 60-talsstil, och då kom någon med förslaget om att göra något på Vårelden 2015, säger Gun Ekenskog.

Höstglöden besöktes av 800 personer, så arrangemanget får verkligen betraktas som lyckat!
– Vi har hållit på med det här sedan 2008, och det var första gången vi höll till i Folkets Park, så vi är väldigt nöjda med besökarantalet, säger Gun Ekenskog.