Halloween – då är det SPÖKdags igen i Ljungbyhed!

Fjolårets premiärupplaga av Spökfesten i Ljungbyhed blev succé. Den 26 oktober mellan 17 och 19 är det dags igen. När halloween nalkas står spöken, varulvar, skelett och annat otrevligt nämligen i faggorna i Rävahålan i Ljungbyhed.

Alla barn är välkomna till Spökfesten, men de lite yngre bör nog ta med såväl en vuxen som en ficklampa, annars kan det bli lite väl tufft att genomföra den spökrunda med vissa skräckinslag som utlovas.
– Det är givetvis roligt om barn och föräldrar också vill klä ut sig, men det är så klart inget tvång, säger Charlotta Jönsson, en av organisatörerna bakom Spökfesten.

Samma kärringar som till Blåkullekul

Ansvariga för Spökfesten är Ljungbyheds Framtid, Ljungbyheds Köpmanna- och Företagareförening samt samma kommitté som står bakom populära Blåkullekul. 2013 tyckte man att det var dags att satsa på ett evenemang till, och idén till Spökfesten föddes.
– Vi var först inne på någon form av marknad, men det finns ju redan här i Ljungbyhed med Gammelmarknaden, men sedan började vi prata om halloween. Det finns ju halloweenaktiviteter på många ställen, men vi har inte haft några här i Ljungbyhed. Då tänkte vi att ”varför ska man behöva åka in till stan för detta?”, berättar Charlotta Jönsson.

Fjolårets Spökfest blev mycket uppskattad, och lockade kring 200 besökare. Det är många som har efterfrågat en ny Spökfest i år. Precis som förra året kommer alla besökare kunna köpa grillad korv från Ljungbyheds Scoutkår, som också finns på plats.
– Det finns flera ingångar till Rävahålan, men vi rekommenderar att man kommer hit via ingången vid Vinkelgatan, avslutar Charlotta Jönsson.