Familjeföretaget som gillar el, sol och hästar!

Herners El i Ljungbyhed hittar du mitt i byn på Storgatan 5. Här jobbar Ulla Herner och hennes make Lars Herner. Sonen Niklas Herner jobbar som elektriker i företaget och här finns också elektrikern Mattias Hall. Ett sammankopplat(!) gäng som installerar, monterar och säljer det mesta inom elektronik och vitvaror.
– Det roligaste med jobbet som egen företagare och ägare till Herners El AB är att det är ett omväxlande och fritt arbete, säger Lars Herner som startade företaget 1983.

Ulla Herner sköter butiken, ekonomin och det administrativa. 1987 köpte man lokalen på Storgatan. Här ryms butik, lager och parkering för de fyra servicebilarna.
– Vi flyttade runt lite tidigare. Men här är det perfekt, vi är mitt i byn och det är lätt att parkera för våra kunder, säger Lars.

Solceller

Mattias Hall har jobbat på företaget sedan 1987.
– Jag är nästan en i familjen, skrattar han.

– Det är ett varierande jobb som jag trivs väldigt bra med.

Företaget jobbar med allt från nybyggnationer till reparationer. Dessutom satsar Herners El på försäljning och installation av solceller.

Intresserade av hästar på olika vis

I familjen finns även sonen Johan. Han jobbar som hovslagare och är återförsäljare av Trikems produkter. De säljer fodertillskott och vårdprodukter till människor, hund, katt och häst. Hans kunder kan hämta ut sina produkter hos Herners El.

Hästar har varit och är ett stort intresse hos familjen Herner. Johan Herner tävlar i svenska kör-landslaget och Ulla och Lars är mycket engagerade i Åsbo Ryttarförening. Niklas däremot delar inte hästintresset.
– Jag sysslar med andra sorters hästar, de under motorhuven, säger han.

Planen är att sonen Niklas ska ta över verksamheten så småningom.
– Ja, och han kan ju alltid ringa pappa om han behöver hjälp och råd, inflikar Lars.

– Eller som nu, att du får ringa mig, kontrar sonen med.

Ulla återvänder till butiken där kundklockan plingar till. Lars, Mattias och Niklas dricker upp det sista av sitt kaffe och ger sig ut med servicebilarna för att ta tag i dagens olika uppdrag.