Ängelholms Utemöbler – nu även med inomhusmöbler

När trädgårdssäsongen går mot sitt slut växlar Ängelholms Utemöbler spår och erbjuder förutom det traditionella sortimentet även inomhusmöbler. Soffor, köks- och matsalsgrupper kan hittas här, liksom TV-bänkar, bokhyllor och mycket annat. Just nu har man utförsäljning på både ute- och innemöbler då alla utgående möbler ska ersättas med ett nytt sortiment.

Ängelholms Utemöbler hette tidigare Flextoline, och ligger precis intill Klippanvägen, strax innan man svänger på E6:an vid infarten till Ängelholm. Klippankillen Niklas Andersson har tidigare jobbat sju år som butiksansvarig på Flextoline. När företaget skulle säljas 2013 tog han över som ägare, och passade på att byta namn på företaget.
– Jag ville ändra namnet till något som säger vad vi säljer. Flextoline var inte så tydligt ur den aspekten. Vi har valt att behålla Flextolines ”undertext” Annorlunda trädgårdsmöbler, eftersom vi inte bara säljer de vanligaste typerna.

Varierat utbud

Ängelholms Utemöbler kan alltså erbjuda ett varierat utbud av utemöbler. Här hittar man alltifrån konstrotting och teakträ till rena aluminiummöbler. De renodlade plastmöblerna är dock på väg ut.
– Vi har faktiskt inte fått in några platsmöbler alls den här säsongen från någon av våra leverantörer. Modet pendlar över tid, och just nu är plastmöbler inte alls populärt.

Niklas Andersson menar att utvecklingen inom utemöbler alltmer går mot så underhållsfritt som möjligt. Renodlade aluminiummöbler är på väg upp. Köper man trämöbler så är det viktigt att olja in dem minst två och gärna fler gånger per säsong.
– Minimum är att man olja in dem när man tar ut dem på våren och när de sätts in igen på hösten. Men det är så klart ännu bättre ju fler gånger man gör det, säger Niklas Andersson.

Grillar och möbelskydd

För de som inte har möjlighet att ta in sina trädgårdsmöbler under hösten och vintern finns ett stort utbud av möbelskydd.
– Just nu är det lite utsorterat, men om man ser till att handla detta innan hösten så har vi många fina skydd att välja på, säger Niklas Andersson.

Vid sidan av det övriga utbudet har Niklas satsat på ytterligare ett segment: Grillar. Hos Ängelholms Utemöbler finns en rad olika märken och utföranden.
– Det finns både kol- och gasolgrillar i olika prisklasse. Vi jobbar mycket med ett kanadensiskt märke som heter Napoleon som håller hög kvalitet.

Riktig butiksservice

Det gynnsamma läget, precis intill både väg 13 och E6:an, gör att man har kunder från hela nordvästra Skåne.
– Upptagningsområdet är stort. Vi har kunder från Ängelholm, Helsingborg, Perstorp, Klippan, Örkelljunga, Ängelholm, Landskrona och till och med Halmstad.

Ängelholms Utemöblers största konkurrenter är de stora bygg- och möbelkedjorna, som också säljer utemöbler. Niklas Andersson anser dock att hans företag har en stor konkurrensfördel gentemot dessa.
– Vi har en riktig butiksservice, med personal som är specialister på utemöbler. Dessutom satsar vi på att ha så hög kvalitet som möjligt till bästa möjliga pris på våra varor. Skulle någon till exempel behöva hjälp med reservdelar eller service av det man köpt här så ställer vi självklart upp på detta.

Niklas Andersson och Richard Bengtsson, säljare/marknadsansvarig hälsar alla kunder välkomna till butiken!