A4U värmer i kylan

Vi går mot kallare tider, och då mer än någonsin står energiförbrukningen i bostäder i centrum. Hektiska tider väntar därmed A4U i Skåne, som varje år installerar mellan 100 och 150 värmepumpar i de skånska hemmen.

A4U är ett familjeföretag som drivs av Kennet och Mattias Tranmosse. Företaget har sitt säte i Asmundtorp, där Mattias bor. Kennet har en liten filial i sin bostadsort Kvidinge. Genom denna geografiska uppdelning når A4U kunder både i och kring Landskrona/Malmö-området som nordvästra Skåne.
– Vi utför tjänster till både privatpersoner och företag. Vårt mål är att vara det självklara valet när man ska köpa och installera värmepumpar, kylanläggningar och solenergi, säger Mattias Tranmosse.

Vill ha fler företagskunder

Företaget har funnits sedan 2010, och man växer långsamt men målmedvetet. På sikt hoppas Mattias och Kennet på att bli ännu större och kunna anställa fler personer.
– Vi ser gärna att vi får in fler företag som kunder. VI har Incert företagscertifikat för kylarbeten enligt kategori 1, och siktar på att kunna få in fler installationer av kyl- och frysrum framöver.

Värmepumpar, såväl av luft/luft- som luft/vattentyp, är tillsammans med installation och försäljning av kylanläggningar de bärande segmenten i firman. Värmepumpar har blivit en oerhört populär uppvärmningsmetod de senaste 15 åren.
– Det är otroligt bra driftsekonomi i värmepumpar. Det man lägger på ett köp och en installation får man tillbaka genom lägre energikostnader. Dessutom har värmepumparna blivit mycket bättre de sista 10 åren.

Framtiden ligger i kombinationer av uppvärmningssystem

Framtidens uppvärming kommer att bestå av många olika kombinationer av värmesystem.
– Man kan till exempel kombinera solenergi och luft/vatten-värmepump, fastbränsle och luft/vatten-värmepump eller solenergi och fastbränsle. Kombinationerna är många och fördelarna blir stora inte minst i energiförbrukningen, säger Mattias Tranmosse.

Installerar kylanläggningar

Under hösten och vintern är det alltså mycket installationer av värmepumpar som gäller för A4U. När det börjar bli varmare utomhus byter man istället fokus till kylanläggningar/luftkonditioneringar.