30-årsjubileum för fotbollsknattar

Sista helgen i september avslutades Ljungbyheds IF:s årliga knatteturnering för de allra minsta. Turneringen startades redan 1984, och det är alltså 30-årsjubileum i år. Och det firades ordentligt!

När årets upplaga av Ljungbyheds IF:s knatteturnering avslutades på Ljungavallen var det med sedvanlig pompa och ståt. De över 200 fotbollsspelarna tågade in till pampig musik, och därefter tog spelet sin början. Varje år innehåller avslutningen av knatteturneringen en överraskning till deltagarna. Den här gången kom en mycket speciell gäst på besök.
– Det var HIF-maskoten Rio-Nalle som var här under två timmar och lekte och pratade med barnen. Dessutom fick alla knattespelare två fribiljetter vardera till HIF:s match mot Kalmar på Olympia den 1 oktober, säger Carina Rydén Pettersson, turneringsansvarig, Ljungbyheds IF.

Inga tabeller

Knatteturneringen riktar sig alltså till de allra yngsta fotbollsspelarna (6-8 år). Deltagande föreningar förutom Ljungbyheds IF är Röstånga IS, Klippans FF, Stidsvigs/Östra Ljungby IF, Ekets GoIF och Åstorps FF. Hela 18 lag, varav 4 flicklag och 3-4 mixade lag har deltagit i årets turnering. Mellan maj och september varje år anordnas sex turneringstillfällen (ett hos vardera klubb). Tanken har ända sedan starten 1984 varit att ge de allra yngsta barnen möjlighet att spela matcher.
– Vi räknar inga tabeller, så resultatet spelar inte så stor roll. Det som är i fokus är att barnen ska ha kul samt få leka fram en utveckling, säger Carina Rydén Pettersson.

När årets sista boll sparkats i mål gick alla knattar hem nöjda och glada, och var förutom HIF-biljetterna även försedda med plaketter samt en pokal till vardera lag.