13 år med Perstorps Bostäder

I början på juni lämnade Tommy Viebke rollen som VD på Perstorps Bostäder. Under sina 13 år på företaget har han tillsammans med medarbetarna på kontoret lyckats vända motgångar till framgångar.

För 13 år sedan när Tommy började på bolaget hade företaget 220 lägenheter och 8 miljoner i intäkter. Idag är siffran en annan: 376 lägenheter och budgeten för 2014 är 31 miljoner.
– Det har varit en balansgång att få företaget att gå runt. Vi har byggt upp och utökat fastighetsbeståndet successivt. Det har gett oss ett större kassaflöde och bättre ekonomi.

Tommy menar att många små beslut har gjort att företaget växt och blivit större. Under sommaren invigdes det nyrenoverade Rosenhill. Här finns numera bland annat Perstorps kommuns nya, toppmoderna storkök. Tommy ser Rosenhill som ett av de mest lyckade projekt som genomförts under hans tid som VD.
– Det är en fantastisk investering som gynnar hela Perstorp på många sätt.

Många minnen

När nu Tommy blir pensionär ser han tillbaka på tiden med Perstorps Bostäder med glädje och många minnen. Ett mål han haft under lång tid och arbetat för har dock inte färdigställts.
– Jag har under alla åren på Perstorps Bostäder önskat att man slog ihop företaget med tekniska kontoret och näringslivsfastigheter. Då hade vi fått en enklare samordning och kunnat värna, renovera och sköta fastigheterna på ett annat sätt. Det är ett projekt som jag gärna hade sett blivit klart innan jag pensionerades, men så blev det inte tyvärr.

Mer tid för resor

Det är med blandade känslor som han lämnar företaget för att leva livet som pensionär.
– Sommaren i Sverige är varm och skön, men vintern är mörk och kall. Jag vill resa mer när jag blir pensionär, Portugal är ett favoritresemål.

Han erkänner att han inte kommer släppa Perstorps Bostäder helt.
– Jag kommer nog inte kunna låta bli att läsa nyheter om företaget på nätet. Kanske stannar jag till på kontoret och tar en kopp kaffe då och då. Men nu hoppas jag att jag och min fru får de där åren tillsammans att göra det som vi vill göra, avslutar Tommy.