Nystartad Karateklubb i Perstorp sparkar framåt!

Ichiban Karate i Perstorp är en relativt nystartad förening. Trots att man bara funnits i drygt 1,5 år har klubben redan ett 60-tal medlemmar. Till hösten flyttar man in i nya träningslokaler. Ny termin, ny lokal och många spännande framtidsplaner är vad som väntar för Ichiban Karate!

Föreningens nya träningslokal kommer att ligga i Postens gamla lokaler i Perstorp. Det är i samma hus som Perstorps Bowlinghall och det är också där som klubben hade sin första träningslokal.
– Bowlinghallen behövde mer utrymme och ska bygga fler banor. Väggarna kommer att slås ut i källaren där vi tränade tidigare. Vår nya träningslokal kommer vara på våningen ovanför bowlinghallen och det känns jättebra att komma upp på markplan. Luften och ventilationen i källaren har inte varit helt ultimat för en så fysisk sport som karate är, säger Ichiban Karates ordförande Kristofer Gärdby.

Föräldrar och barn kan träna tillsammans

I augusti börjar föreningens nya termin och då kommer man att kunna erbjuda nybörjargrupper för både barn och vuxna.
– Till höstterminen ska vi också prova att ha ”stor och liten”-träning. Då får barn från 7 år träna, men tillsammans med en förälder eller vårdnadshavare som också är med och tränar på mattan. Sen kommer vi också ha rena nybörjargrupper både för vuxna och för barn från 8 år.

Klubben har sex egna tränare i nuläget och den nya lokalen kommer man att dela med Perstorps Budoklubb.

Läger och stödtränare

Kristofer och de andra i klubben har många idéer och framtidsplaner.
– Klubben ska fortsätta utvecklas i alla grupperna. Denna termin ska vi ta in några av våra yngre medlemmar som ska gå en utbildning och bli stödtränare till barn och nybörjargrupperna. Vi fick stipendium av Swedbanks Sparbanksstiftelse i våras till våra populära läger, så det ska vi också planera för. Och så ska vi såklart inviga vår nya lokal med mycket träning, avslutar Kristofer.